top of page
  • vilagorokseg

Befejeződött Hollókő község vízelvezetésének részleges átépítése

Updated: 6 days ago



Hivatalos sajtóközlemény
.pdf
Download PDF • 218KB

Hollókő Község vízelvezetésének részleges átépítése - TOP-2.1.3-16-NG1-2019-00014


Hollókő Község Önkormányzata Terület- és Településfejlesztési Operatív programok keretében kiírt, TOP-2.1.3-16 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott, Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhívás keretében 200.000.000.- forint Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A projekt 2022.08.15. napjáig megvalósult. Átfogó célunk a projekt megvalósításával a település belterületi csapadékvíz elvezetési rendszerének fejlesztése, környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, a helyi vízkár veszélyezettség csökkentése, valamint a további környezeti káresemények megelőzése.


A Sport úton a már meglévő burkolat melletti mederlapos folyóka a keletkezett csapadékvíz elvezetésére nem volt elegendő, így, hogy megakadályozzuk a lakóházak udvarára befolyó vizeket az út „belső” oldalára is építettünk egy padkafolyókát, illetve a Nyugati irányban lévő árkot tovább építettük.


Az Orgona utca két szakasza is érintett beavatkozással. Az egyik az Orgona utca-Sport út csatlakozásánál a meglévő áteresztől indul a Hotel hátsó bekötő útjáig. A másik rész az Orgona utcán a Hóvirág utca és a 11. számú ingatlan közötti szakasza - a burkolaton keletkezett vizeket padkafolyókával vezettetjük le. Az így kialakított vízelvezetés csatlakozik a már korábban elkészült folyókához. Egyik szakaszon sem volt korábban kiépítve vízelvezetés. A pályázat kereteiben a teljes útburkolat is felújításra került.


A Béke úton a jobb (völgy felőli) oldalára padkafolyókát építettünk, az útról lefolyó csapadékvizek összegyűjtésére és az ingatlanok megvédésére. Sokszor volt probléma az udvarokon átömlő esővíz okozta következményekből.  Az összegyűjtött vizeket aztán zárt csapadékcsatornába kötöttük át a Rákóczi út 12 és 14-es ingatlanok közötti „szoroskán” a Rákóczi úton már kiépített vízelvezető rendszerbe. A Mélyút elnevezésű vízlevezető mélyvonulatban az elfajult növényzet visszavágását és a terep rendezését végeztük.


A Kossuth úti fejlesztés. A településtáblától a falu központja felé az Orgona út - Rákóczi útig tartó szakaszán a meglévő burkolt árok és kapubehajtók teljes felújítását befejeztük mindkét oldalon. A beavatkozás célja az eddigi vízelvezetés fenntartása, valamint az egységes utcakép kialakítása. 

  





36 views0 comments
bottom of page